Historik

 

Alfhild Agrell-sällskapet

Sällskapet bildades i juni 2012 och en interimistisk styrelse valdes. I januari 2013 valdes en ordinarie styrelse och stadgar antogs.

Två offentliga aktiviteter har ägt rum på Sambiblioteket. I oktober hade vi högläsning av några av Agrells noveller och informerade om sällskapets bildande och planer. Ca 30  personer deltog.

I samband med årsmötet 16 jan föreläste Ingeborg Nordin Hennel om Alfhild Agrells författarskap under pseudonymen Lovisa Petterqvist. En uppskattad föreläsning som lockade ca 85 deltagare i Alfhild Agrell salen på biblioteket.

I samband med årsmötet utlyste vi en tävling. Utifrån Agrells novell ”Sorg” ska man uttrycka sig i bild, musik, hantverk eller annat och lämna in sitt bidrag till biblioteket. Presentation och utställning 16 maj. 5 priser á 1000 kr. Vi har fått en donation till detta.

2 läsecirklar med sammanlagt 20 deltagare är igång där vi läser valda delar av Agrells verk och diskuterar. Varje cirkel kommer att ha 4 sammankomster under våren och planerar fortsätta under hösten med hennes dramer.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s